„Az eddigieknél is jobban megbénítják” – kiakadtak a Búza téri sávszűkítésen

Megosztás

Egy buszsofőr fakadt ki a forgalmat lassító lépésen, többen egyetértettek vele.

Az utóbbi hetekben rengetegszer került be a közlekedési hírekbe a Búza tér és környéke. Most egy buszsofőr fakadt ki a Miskolc és Én Facebook-csoportban a MOL-kútnál történt sávszűkítésen:

“Arccal, névvel vállalva a véleményem, üzenem annak a nagyokos “szakértőnek”, aki kitalálta, megálmodta a Búza téri Mol kútnál a sávszűkítést, hogy ha rendelkezik bármilyen közlekedés-szervezői, vagy forgalomtechnikai végzettséggel, akkor tépje szét és dobja a kukába!” – írta a posztjában.

“Nem elég egy túlárazott “turbó” körforgalom, amiben éjjel az üres városban is mennek a lámpák, vagy az Andrássy suliig torlódó kocsisor a Soltészon, a Vörösmarty kereszteződés agyatlan lámpaprogramja miatt, most még a Búza teret is meg kell bénítani az eddigiektől is jobban! Gratulálok! Javaslom törölni a felfestést, mert ha ez Mindenszentekre így marad, akkor lesz nagy mulatság a belvárosban!”

A buszsofőr egy költői kérdést is feltett a kollégáinak, hogy melyik a nagyobb szabálytalanság: “Befordulni a kereszteződésbe csuklóssal és beszorulni a sorba, megakasztva a teljes keresztező forgalmat, vagy ráhajtani a forgalom elől elzárt terület felfestésére?”

A bejegyzés alatti kommentek között többen is egyetértettek a posztolóval:

“Agyalágyult hülye volt, aki ezt így megtervezte!” – olvasható egy vélemény, míg egy másik hozzászóló így reflektált: “Tuti, hogy valami döntéshozó másnaposan találta ki. De ha rákérdeznél biztos, hogy nem tudna értelmes választ adni.”

Voltak azért konszolidáltabb vélemények is: “Az oszlop miatt nehéz észrevenni a jobbról jövő gyalogosokat. Gondolom amiatt van, hogy kisebb eséllyel ütődjenek el. Túl sokat amúgy nem lassít. Vagy át tudsz menni, mert szabad az út, vagy nem…”

A bejegyzés ide kattintva olvasható.

Forrás és fotó: Miskolc és Én

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek